İsmet Tanrıverdi

İsmet Tanrıverdi

Kahta’da Turizm Alanında Yapılması Gereken Bazı Çalışmalar

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlu olsun. Ülkemiz için bacasız sanayi olarak kabul edilen turizm gelirlerini arttırmak için yaşadığımız Kâhta’da bir dizi çalışmalar yapılabilir. Bu çalışmalardan bazıları şunlardır:

1-ilk önce tarihi ve turistik yerlerimizin İyi bir tanıtımı yapılmalıdır. Tarihi mekânlarımızın (Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi, Arsemia ve birçok değerli mekânımız)  yurt içinde ve yurt dışında iyi bir tanıtımı yapılmalıdır. Bunun için turizm bakanlığı ve turizm il müdürlüğüyle birlikte seminerler, konferanslar, fuarlar, festivaller düzenlenerek ayrıca tanıtım broşürleri, tanıtım kitapçıklar hazırlanmalı ve her yerde tanıtılmalıdır.

2-Tanıtım için kültür, sanat buluşmaları, tanıtım gezileri yapılmalıdır. Turizmi canlandırmak amacıyla Kâhta’mızın büyük bir parkında açık hava müzesi (Minia Kâhta ) minyatür parkı kurulmalıdır. Böylece halkımızın tarihi yerleri şehir içinde görme fırsatı doğmuş olur.

3-Turizm merkezlerimizde turistlerin ihtiyaçları karşılayabilecek mekânlar yapılmalıdır. (lavabolar, temizlik faaliyetleri, alışveriş noktaları ve gölgelik alanlar) oluşturulmalıdır.

4-Turizm alanları, gelişim alanı olarak planlanıp gerekli izinler alındıktan sonra Sit alanlarımızda otel, Bungalov veya karavan turizm ile hizmet verilmeye çalışılmalıdır. Otel, bungalov veya karavanda internet, lavabo, lokanta ve güvenlik hizmeti verilmelidir.

5-Depremle birlikte Adıyaman’da birçok otel yıkılmış olduğundan konaklama ihtiyacı acil giderilmelidir. Bu konuda girişimcilere teşvikler verilmelidir.

6-Kaymakamlık tarafından "Kommagene Bienali" gibi örnek çalışmalar devam etmelidir.

7-Türkiye turizm rehberleri ve acente firmaları Kâhta’da ağırlanarak ilçemiz tanıtılmalıdır. Kâhta’mızın acente firmalarınca tur kapsamına alınması için çalışılmalıdır.

 8-Sayın Cumhurbaşkanımızın izni ile “2024 NEMRUT DAĞI YILI" ilan edilmelidir (Göbekli Tepe gibi). Bu minvalde badem, nar festivalleri yapılabilir.

9-Nemrut Dağında minibüslerin son gittiği noktadan sonra raylı sistem veya asansör sistemi kurulmalıdır. Gelen insanlar zirveye zorlanarak çıkabiliyor. Özellikle yaşlılar, engelliler ve çocuklar mağdur edilmemelidir.

10-Tarihi yerler hakkında bilgilendirme amacıyla turistik merkezlerimizde sinevizyon çalışmaları yapılmalıdır.

11-Hediyelik eşya satış merkezleri olmalıdır. Tişörtler, çantalar, işlemeli bakır eşyaların üzerine turistik yerlerin figürleri işlenerek tanıtımı yapılması sağlanmalıdır.

12- Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Kâhta halkına turistik yerleri ücretsiz gezme imkânları sağlanarak tanıtımına halkımızın her kesimin katılması teşvik edilmelidir.

13- Kahta’mızda turizm alanında farkındalık oluşturmak amacıyla zamanın ihtiyaçlarına yönelik farklı çalıştaylar yapılmalıdır.

Kısacası, Kâhta’mız turizm alanında tekrar cazibe merkezi haline getirilerek gezilebilen, görülebilen ve yatırım yapılabilen bir ivmeye sahip olmalıdır.

ismet-tanriverdi.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.