Prof. Duruhan: Hz. Nuh'un Gemisi Kahta'da

Sular altındaki kaya resimlerini yorumlayan Prof. Dr. Kemal Duruhan, Nuh’un Gemisi’nin Nemrut Dağı ile bağlantısı ve Kahta Çayı Mağaralarıyla ilgili şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Bu videomuzda 2018 yılında balıkçılar tarafından bulunan ve Adıyaman müzesi yetkililerince tarihlemesi paleolitik dönem (M.Ö.40.000-10.000) olarak belirlenen Samsat Belören Kaya/duvar resimlerini ayrıntılı olarak görseller eşliğinde okumak ve yorumlamaktayız(okuma ve yorumlamalar ilk defa tarafımızdan yapılmıştır).

Ayrıca 2019 yılında köylüler tarafından tesadüfen bulunan Kahta çayı mağaraları hakkında da bizzat tespit ve keşiflerimizi yine görseller eşliğinde bu videoda izleyebileceksiniz.

Adıyaman ve Kahta bölgesi insan yaşamının Nuh Tufanından sonra merkezi ve hatta başlangıcı konumundadır. Önyargıdan arınmış saha araştırmaları zaten bunu ilerleyen zaman içerisinde gösterecektir. Bu konudaki ilk adımları atmak bize nasip oldu. Tespit ve çevreyi tanımada, veri temin etmede yardımlarını gördüğüm Adıyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan bey ve ekibine tekraren teşekkür ederim.

Atatürk Baraj suları altında bulunan Paleolitik Dönem’e ait kaya resimlerini yorumlayan Prof. Dr. Kemal Duruhan, Nuh Tufanı ve Nuh’un Gemisiyle ilgili bilim dünyasını şaşırtacak önemli açıklamalarda bulundu. Kaya resimlerinde, Nuh tufanı ve Nuh’un Gemisinin bulunduğu yerin resmedildiğini açıklayan Prof. Dr. Kemal Durahan, Dünya’nın ilk köyünün çok katlı Kahta Çayı Mağaraları olduğunu kaydetti. Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi olan ve Bilim Felsefesinde doktorasını yapan Prof. Dr. Kemal Durahan’dan bilim dünyasını heyecanlandıracak ve tarihe yeni bir yön çizecek açıklamalar geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum