Kâhta'da Kütüphane Yetersizliği

Yıllardır dilimize pelesenk olmuş ve hâlâ çözümü bulunamayan bir konu var:

Kâhta’da kütüphane yetersizliği.

Depremden önce de kapasite olarak ilçeye yetmeyen kütüphanede öğrenciler iyi kötü idare ediyorlardı. Ancak depremden sonra malumunuz Kâhta'da ciddi bir nüfus artışı yaşandı. Bu nüfus artışını çarşıda, trafikte, okullarda sınıf mevcutlarının artmasında görmekteyiz.

Bu konu sanırım yeni seçilen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Can Hallaç'ın da dikkatini çekmiş ki kütüphaneyi ziyaret etti. Yer kapabilmek için sabahın erken saatlerinde kütüphaneye gelen gençlerin oluşturduğu kalabalık, girdikleri sıra bu memlekete yakışmıyor. Başkan, ekibiyle bu konuda nasıl bir çözüm bulacaklar, bilemiyorum ama inşallah bu problemi ivedilikle çözerler.

Öncelikle,

-Kâhta'nın merkezinde bütün birimleriyle tam donanımlı, okurlar için çay ve çorba servisi olan ve yirmi dört saat hizmet veren bir kütüphane veya bir ders çalışma merkezinin de içinde olacağı bir merkez hayata geçirilebilir.

-Belediyelerin Kültür ve Sanat Müdürlükleri var. Bu müdürlerin Kâhta'da ne iş yaptıklarını maalesef şu ana kadar öğrenemedik. Ramazan ayında yapılan cılız bir iki etkinlikle bu işler geçiştirildi. Ancak toplumun yeni Belediye Başkanı'ndan beklentileri var. Belediye, Kültür ve Sanat Müdürlüğünü profesyonel bir şekilde aktifleştirip kültüre ve sanata değer veren önceleyen öğretmenlerle iş birliği içinde olunup farklılıklar yaratabilirler.

-Çeşitli projelerle,  bağlantılarla ve hayırseverlerin destekleriyle Kâhta'ya çok güzel bir "Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Binası" kazandırabilir.

İşte bu merkezin en az iki katı da kütüphanede ders çalışmak için yer bulamayan gençlere ayrılabilir. Belediye bu merkezde sabahlara kadar ders çalışan öğrencilere belirli saatlerde çay, kek, çorba ikramı yapabilir. Yapılacak merkezde birçok kültür, sanat ve spor kulübüne de yer verebilir. Böylelikle birçok yetenekli genç de keşfedilmiş olur.

Belediyelerin bu imkânları da var. Biz bunu geçmiş dönemlerde alınan tonlarca şeker ve çay faturalarında gördük. Bu nimetlerden birazcık da bu memleketin gençleri faydalansın, diyoruz. Milletin yıllardır hayal ettikleri bu ve buna benzer projelerin bu dönemde hayata getirebileceğine inanıyoruz. Hepimiz umutluyuz ve bu umudumuzu kaybetmek istemiyoruz.

Seslendirdiği türkü ve şiirleriyle her kesimin gönlünde taht kuran, ilçemizin yetiştirdiği ve ülkemizin önemli değerlerinden olan çok kıymetli ses sanatçısı Kâhtalı Mıçe'ye rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda iyileşip eskisinden daha güçlü bir şekilde sevenlerinin arasına dönmesi dileğiyle…

ismet-yilmaz.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.